Salade met tonijn
Recipe by Michelle Derksen(mocht je geen vis eten neem dan extra sojaboontjes)
Ingrediënten
1 klein blikje tonijn op water
½ avocado
½ citroen(sap)
1 el extra vergine olijfolie
4 plakjes Jalapeño pepers (fijngesneden)
50 gr sla naar keuze
30 gr sojaboontjes (50 gr als je geen tonijn eet)
1 kleine venkel (fijngesneden)
2 bosuitjes (in ringetjes gesneden)
- Dressing
1 el tahin (sesampasta)
1 el citroensap
1 el extra vergine olijfolie
peper & zout
Stappen
- Kook de sojaboontjes zoals aangegeven op de verpakking. Na het koken afspoelen met koud water.
- Prak de avocado tot een puree en vermeng dit met de uitgelekte tonijn en Jalapeño. Breng op smaak met citroensap en olijfolie.
- Neem een schaal en meng hierin de sla, venkel, sojabonen en bosui met daarop de tonijn.
- Maak een dressing van tahin, citroensap en olijfolie. Maak op smaak met peper en zout.