Salade met tonijn

Recipe by Michelle Derksen

(mocht je geen vis eten neem dan extra sojaboontjes)

Ingrediënten

  • klein blikje tonijn op water

  • ½ avocado

  • ½ citroen(sap)

  • 1 el extra vergine olijfolie

  • 4 plakjes Jalapeño pepers (fijngesneden)

  • 50 gr sla naar keuze

  • 30 gr sojaboontjes (50 gr als je geen tonijn eet)

  • 1 kleine venkel (fijngesneden)

  • 2 bosuitjes (in ringetjes gesneden)

  • Dressing
  • 1 el tahin (sesampasta)

  • 1 el citroensap

  • 1 el extra vergine olijfolie

  • peper & zout

Stappen

  • Kook de sojaboontjes zoals aangegeven op de verpakking. Na het koken afspoelen met koud water.
  • Prak de avocado tot een puree en vermeng dit met de uitgelekte tonijn en Jalapeño. Breng op smaak met citroensap en olijfolie.
  • Neem een schaal en meng hierin de sla, venkel, sojabonen en bosui met daarop de tonijn.
  • Maak een dressing van tahin, citroensap en olijfolie. Maak op smaak met peper en zout.

    Makkelijke tips waar je nu al mee kunt starten

    Wil je meer variëren in je recepten? Bekijk 4 handige tips over variëren en download gratis het inspiratie ontbijt menu!

    mi3510

    Michelle Derksen

    Als orthomoleculair voedingsexpert gebruik ik mijn creativiteit in de keuken om heerlijke toegankelijke recepten te maken. En deel ik dan ook graag met jullie! 

    Filter op maaltijd

    Filter op allergenen

    Ei vrij
    Glutenvrij
    Lactosevrij
    Pinda- & notenvrij
    Tarwevrij
    Sojavrij

    Zoek recepten

    Of probeer één van deze recepten: